Persberichten Invior

09-03-2012 PVDA-Onderzoek

9 maart 2012
De onderzoeksresultaten van het PvdA-onderzoek:
 
Bijna 51% van de PvdA-bestuurders ziet in Diederik Samsom de nieuwe partijleider van de PvdA. Ronald Plasterk volgt op de tweede plaats met 24%. Degenen die Samsom verkiezen, doen dat omdat verwacht wordt dat hij het PvdA-verhaal het beste uitdraagt (54%). De PvdA-bestuurders die de voorkeur aan Plasterk geven, kiezen hem omdat hij inhoudelijk als beste wordt ervaren (42%). 

Bij de volgende Tweede Kamerverkiezing wordt Lodewijk Asscher door 1 op de 3 PvdA-bestuurders gezien als lijsttrekker, gevolgd door Diederik Samsom (29%).   
-Overheidspanel

Personen zoeken

Overheid in Nederland

Onderzoeks- en participatiebureau Invior, met de overheidsdatabase Overheid in Nederland, is sinds 2011 actief in onderzoeken onder gekozen en benoemde bestuurders in Nederland. Overheid in Nederland beheert daarvoor een databestand van alle gekozen en benoemde bestuurders van het kabinet, de Staten-Generaal, de Waterschappen, de provincies en de gemeenten. Ook beschikt Overheid in Nederland over een personenregister van leidinggevende ambtenaren bij de diverse overheden.

Onderzoeken overheid

Belevingsonderzoek Volksvertegenwoordigers In het kader van het programma ‘Aanzien van het politieke ambt’ wordt door een aantal partijen die vertegenwoordigd zijn in het ORDPA samen met het Ministerie van BZK een agenda voorbereid met concrete activiteiten die moeten bijdragen aan de aantrekkelijkheid van het politieke ambt.