Persberichten Invior

12-10-2014 'PvdA: Lodewijk Asscher lijsttrekker'


Als het aan de lokale en regionale PvdA-politici ligt, wordt Lodewijk Asscher bij de volgende Kamerverkiezingen de nieuwe lijsttrekker. Dit blijkt uit een groot onderzoek van KRO Brandpunt in samenwerking met onderzoeksbureau Overheid in Nederland.

Het onderzoek wordt toegelicht in de uitzending van KRO Brandpunt van 12 oktober 2014 (22.36).

Personen zoeken

Overheid in Nederland

Onderzoeks- en participatiebureau Invior, met de overheidsdatabase Overheid in Nederland, is sinds 2011 actief in onderzoeken onder gekozen en benoemde bestuurders in Nederland. Overheid in Nederland beheert daarvoor een databestand van alle gekozen en benoemde bestuurders van het kabinet, de Staten-Generaal, de Waterschappen, de provincies en de gemeenten. Ook beschikt Overheid in Nederland over een personenregister van leidinggevende ambtenaren bij de diverse overheden.

Onderzoeken overheid

Belevingsonderzoek Volksvertegenwoordigers In het kader van het programma ‘Aanzien van het politieke ambt’ wordt door een aantal partijen die vertegenwoordigd zijn in het ORDPA samen met het Ministerie van BZK een agenda voorbereid met concrete activiteiten die moeten bijdragen aan de aantrekkelijkheid van het politieke ambt.