Persberichten Invior

17-03-2014 gemeenten kunnen extra taken aan

17 maart 2014
'Gemeenten kunnen extra taken aan'

Lokale bestuurders hebben er vertrouwen in dat zij in staat zijn de extra taken die zij op hun bordje krijgen goed kunnen uitvoeren.

Dat blijkt uit een peiling van Overheid in Nederland in opdracht van NU.nl onder 463 burgemeesters en wethouders. -overheidspanel

 

Personen zoeken

Overheid in Nederland

Onderzoeks- en participatiebureau Invior, met de overheidsdatabase Overheid in Nederland, is sinds 2011 actief in onderzoeken onder gekozen en benoemde bestuurders in Nederland. Overheid in Nederland beheert daarvoor een databestand van alle gekozen en benoemde bestuurders van het kabinet, de Staten-Generaal, de Waterschappen, de provincies en de gemeenten. Ook beschikt Overheid in Nederland over een personenregister van leidinggevende ambtenaren bij de diverse overheden.

Onderzoeken overheid

Belevingsonderzoek Volksvertegenwoordigers In het kader van het programma ‘Aanzien van het politieke ambt’ wordt door een aantal partijen die vertegenwoordigd zijn in het ORDPA samen met het Ministerie van BZK een agenda voorbereid met concrete activiteiten die moeten bijdragen aan de aantrekkelijkheid van het politieke ambt.