Persberichten Invior

19-11-2015 Gemeentelijke automatisering

 
Van alle Nederlandse gemeenten heeft 67% (grote) problemen ervaren met het verbinden van applicaties van verschillende leveranciers. Meer dan de helft van de gemeenten is ontevreden over wat ze voor hun geld gekregen hebben bij hun ICT-leverancier, slechts 16% is tevreden. Twee ICT-leveranciers (Centric en PinkRoccade) beheersen de markt. 

Dit blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad, Reporter Radio en Overheid in Nederland onder alle gemeenten in Nederland.  

Personen zoeken

Overheid in Nederland

Onderzoeks- en participatiebureau Invior, met de overheidsdatabase Overheid in Nederland, is sinds 2011 actief in onderzoeken onder gekozen en benoemde bestuurders in Nederland. Overheid in Nederland beheert daarvoor een databestand van alle gekozen en benoemde bestuurders van het kabinet, de Staten-Generaal, de Waterschappen, de provincies en de gemeenten. Ook beschikt Overheid in Nederland over een personenregister van leidinggevende ambtenaren bij de diverse overheden.

Onderzoeken overheid

Belevingsonderzoek Volksvertegenwoordigers In het kader van het programma ‘Aanzien van het politieke ambt’ wordt door een aantal partijen die vertegenwoordigd zijn in het ORDPA samen met het Ministerie van BZK een agenda voorbereid met concrete activiteiten die moeten bijdragen aan de aantrekkelijkheid van het politieke ambt.