Persberichten Invior

30-05-2012 Bestuurlijk Nederland

30 mei 2012
De NRC Onderzoeksresultaten Bestuurlijk Nederland:
 
Als het aan bestuurlijk Nederland ligt, wordt Mark Rutte ook de volgende premier van Nederland.

De VVD-er is de absolute favoriet voor die functie onder de ruim 12.000 gekozen en benoemde bestuurders bij gemeenten, provincies, waterschappen, rijk en Europees Parlement. Zestig procent verwacht dat het volgende kabinet ook de naam van Rutte draagt.   -Overheidspanel

Personen zoeken

Overheid in Nederland

Onderzoeks- en participatiebureau Invior, met de overheidsdatabase Overheid in Nederland, is sinds 2011 actief in onderzoeken onder gekozen en benoemde bestuurders in Nederland. Overheid in Nederland beheert daarvoor een databestand van alle gekozen en benoemde bestuurders van het kabinet, de Staten-Generaal, de Waterschappen, de provincies en de gemeenten. Ook beschikt Overheid in Nederland over een personenregister van leidinggevende ambtenaren bij de diverse overheden.

Onderzoeken overheid

Belevingsonderzoek Volksvertegenwoordigers In het kader van het programma ‘Aanzien van het politieke ambt’ wordt door een aantal partijen die vertegenwoordigd zijn in het ORDPA samen met het Ministerie van BZK een agenda voorbereid met concrete activiteiten die moeten bijdragen aan de aantrekkelijkheid van het politieke ambt.